AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne radove na asfaltiranju državnog puta "Parcani - Ripanj - Barajevo" koji povezuje opštine Voždovac, Barajevo i Sopot i naveo da je vrednost investicija skoro 1,5 miliona evra, te da će kompletan posao biti završen u narednih sedam dana.

- Ovo je bio put koji je povremeno bio nasipan i koji građani nisu mogli da koriste u kišnom periodu. Mi smo na zahtev opštine Sopot a u dogovou sa Putevima Srbije, uspeli da uradimo 7,2 kilometara puta- rekao je Vesić novinarima.

Kako je naveo, sa tog puta može se stići do Barajeva, Ibarske magistrale, kao i naplatne rampe u Malom Požarevcu, odnosno do auto puta.

Foto: Tanjug

- Ovo je veliko olakšanje za meštane ove tri opštine. Ovaj put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma. Sve što radimo povezano je jedno sa drugim i deo je velikog pkana kako da Beograd postane bolje mesto za život. Mi se trudimo i naša politika je da u sviom delovima grada budu isti uslovi za život, a to su put, voda, kanalizacija i javni prevoz - rekao je Vesić.

On je naveo da će po završetku puta "Parcani-Ripanj- Barajevo" biti rekonstruisana i postojeća saobraćajnica kroz Parcane u dužini od 2,8 kilometara.

Foto: Tanjug

- Važno je da se Beograd, posle mnogo godina, planski razvija i da se prigradska naselja razviojaju bržim tempom nego centar grada, jer su decenijama bila zapostavljena - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta "Parcani-Ripanj- Barajevo" jer će to, kako je rekao, puno značiti građanima.

On je rekao da će opština Sopot sa Gradom realizovati projekat rekonstrukcije seoskog doma.

Foto: Tanjug

- Mi smo sa Gradom završili 15 seoskih domova, a preostalo je da se urade još u Parcanima, Stojniku i Babama - naveo je on.

Kako je dodao, opština i Grad finansiraju izgradnju vrtića u Sopotu, za oko 350 dece, koja će kako je najavio biti stavljen u funkciju krajem oktobra.

#Goran Vesić

#Put

#izgradnja

'